23948sdkhjf

Tvungne pensionsordninger koster HK'ere dyrt

161.000 kunder i kommercielle pensionsselskaber går glip af over en halv million kroner i pension.
Privat ansatte HK-medlemmer har mange forskellige pensionsordninger. Det betaler nogle af dem prisen for. Og prisen kan være helt op til 700.000 kroner før skat.

Det skriver Berlingske Business mandag.

Resultatet bygger på en analyse fra pensionsmægleren Skinnerup.

To tredjedele af HK privats medlemmer er omfattet af overenskomster og pensionskasser. Men den sidste tredjedel er enten ikke dækket eller underlagt en pensionsordning, der er valgt af deres arbejdsgiver.

Det vil Simon Tøgern, der er sektorformand i HK, have ændret.

- For os at se er hele den del af pensionsspørgsmålet, der handler om tvungne ordninger, der er placeret i kommercielle selskaber, en blind vinkel, siger han til Berlingske Business.

Ifølge analysen er udgiften ved de kommercielle selskaber og brug af en mægler til løbende servicering af en pensionsaftale markant højere end i de billigste pensionskasser.

I analysen sammenligner Skinnerup de kommercielle pensionsselskaber med de billigste arbejdsmarkedspensioner såsom PensionDanmark og Sampension.

Over 33 år med en gennemsnitlig HK-indkomst er forskellen 707.000 kroner i 2015-kroner, viser analysen. Særligt de sidste 18 år før pensionen gør en forskel.

Her kan man spare 606.000, hvis man ikke er i en mæglerbetjent ordning. Det er vel og mærke, hvis afkastet en det samme som en arbejdsmarkedspension.

Men ifølge Berlingske viser branchens eget værktøj til sammenligning, at fire ud af de fem pensionsordninger med højest afkast er arbejdsmarkedspensioner.

- Inden for de kommercielle selskaber, hvor du har de to servicemuligheder, så har vi svært ved at se, at mægler giver merværdi, siger Sten Asmussen, der er partner i Skinnerup til Berlingske Business.

Forsikringsmæglerforeningen mener ikke, at man kan sammenligne de to former for ordninger.

Over for Berlingske Business forklarer formand Kent Risvad, at kommercielle pensionsselskaber blandt andet har en bedre dækning ved tab af arbejdsevne.

Han beskriver en mæglerbetjent ordning som et skræddersyet produkt. Det er derfor naturligt, hvis den er dyrere end en standardordning, mener han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11